Actueel

Wandelen met aandacht op woensdagochtend 29 september 2021.

Lopend jezelf, elkaar en de natuur ontmoeten.

Op woensdag 29 september is er de maandelijkse stiltewandeling van de gezamenlijke kerken in Groesbeek. De meditatieve wandeling begint bij de Protestantse Kerk, Kerkstraat 18 om 9.45 uur. Er is een korte inleiding, dit keer verzorgd door de Werkgroep Vredesinitiatieven gemeente Berg en Dal.

Het thema ‘Inclusief samenleven’ van de Vredesweek 2021 is het uitgangspunt. Met als indringende vraag: ‘Wat doe jij in Vredesnaam?’.

Er wordt een uur gewandeld in een rustig tempo. Het eerste half uur is de wandeling in stilte, het tweede half uur kunnen gedachtes met elkaar gedeeld worden.

De afsluiting is in de Protestantse Kerk waar de wandelaars een kaarsje aansteken. Tot besluit is er koffie/thee.

Plaats: Protestantse Kerk (de Serre), Kerkstraat 18 Groesbeek.
Tijd: van 9.45 uur – 11.45

Vredesweek 2021 (19-26 september 2021)

De tentoonstelling Wijsheid oefenen in crisistijd, in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid, is tijdens de Vredesweek dagelijks te zien in vestiging De Mariënburg van Bibliotheek Gelderland Zuid.  

Adres: Mariënburg 29, 6511 PS, Nijmegen.

Tentoonstelling Wijsheid oefenen in crisistijd

De meest recente tentoonstelling van de werkgroep is Wijsheid oefenen in crisistijd, in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid. De tentoonstelling was in de bibliotheek in Groesbeek te zien van november 2020 tot en met februari 2021 (met onderbrekingen door lockdown).

De tentoonstelling is nog steeds online te bezoeken.

‘Vredeszuil/ Peacepole
bij Vrijheidsmuseum in Groesbeek’